Over mij

Jean-Marieke is papierrestaurator en kunsthistorica. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en als restaurator is zij opgeleid aan de Universiteit van Amsterdam. In 2010 behaalde zij haar Master diploma tot Restauratiedeskundige. Na het opdoen van twee jaar praktijkervaring heeft zij in 2012, als eerste papierrestaurator van Nederland, een professional doctorate (PD Res) in de restauratie en conservering van papier behaald.

2014-10-18 13.54.43

Jean-Marieke is begonnen als freelance restaurator en heeft in 2013  een eigen atelier geopend onder de naam Bergen Papier Restauratie, onderdeel van VOF Kunst op Pooten. Sinds januari 2015 is zij tevens één dag in de week werkzaam als papierrestaurator in het Stadsachief Amsterdam.

Als vrijwilliger is Jean-Marieke actief werkzaam in de vakgroep Papier van Restauratoren Nederland. Voor deze vakgroep worden activiteiten, themadagen en symposia georganiseerd waarbij de conservering en restauratie van boeken, papier en fotografisch materiaal centraal staat.